Festivales

‘Hamlet Canalla’ de Manuel Molins clausura el Festival de l’Alcúdia d’Elx

El 28 de julio se clausura el Festival de l’Alcúdia d’Elx que organiza la Universidad de Alicante con la obra ‘Hamlet Canalla’ de Manuel Molins, una coproducción de l’Institut Valencià de Cultura y la compañía El Micalet.

 

L’obra que tanca la V edició del festival de Teatre Clàssic de L’Alcúdia d’Elx que organitza la Universitat d’Alacant ‘Hamlet Canalla’ es una coproducció de l’Institut Valencià de Cultura amb la companyia El Micalet , com també ho és l’obra amb la qual va començar el festival el passat 7 de juliol ‘De Sukei a Naima’ coproducció de l’Institut Valencià de Cultura amb la companyia alcoiana La Dependent. 

‘Hamlet Canalla’ és un text de Manuel Molins en el qual l’autor regira la visió d’un dels personatges teatrals més grans de la història, d’aquest messies que ho fa tot per salvar el seu poble, ara que tenim tants herois d’aquesta mena en la vida pública. Dos grans actors de l’escena valenciana Josep Manel Casany i Ximo Solano sota la direcció de Joan Peris donen vida als personatges. Ximo Solano és un Hamlet actual i Josep Manel Casany és Ofelia, l’actor, Gertrudis, Horaci i l’Espectre. Josep Manel Casany fou finalista als Premis Max com a millor actor per aquest treball. 

La presència al festival de L’Alcudia de dos coproduccions de l’Institut Valencià de Cultura i la col·laboració d’aquest organisme, per primera vegada com a patrocinador del festival, consolida una via de col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura amb la Universitat d’Alacant, ja encetada amb la inclusió de la UA en el projecte Circuit Cultural Valencià, i que es pretén augmentar per les dos parts.  

D’altra banda també demà divendres 28, la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, unitat artística depenent de l’Institut Valencià de Cultura ofereix a l’ADDA d’Alacant l’últim dels seus quatre concerts de cloenda de la Trobada d’estiu que ve desenvolupant-se des del passat 10 de juliol. Després dels concerts a Biar, l’Auditori de Penyíscola, el Teatre Romà de Sagunt en el festival Sagunt a Escena, la Jove Orquestra, dirigida per Pablo Rus Broseta arriba a l’ADDA.

El programa d’aquests concerts és el següent, de Claude Debussy ‘Prélude à l’aprés-midi d’un faune’; de Maurice Ravel ‘La Valse’ i de Dimitri Shostakovich la ‘Simfònia nº 10’.

Sobre el programa d’aquest concert el director Pablo Rus Broseta ha dit: ‘’Pierre Boulez va dir sobre el ‘Preludi a la migdiada d’un faune’ que va ser a partir d’aquesta peça en què la música va començar a respirar d’una manera diferent. Solem parlar sobre el color o l’harmonia de la música impressionista francesa, òbviament conceptes essencials. Boulez la va encertar amb aquest concepte nou, ja que el fraseig i el discurs musical van canviar per sempre després d’aquesta peça clau per al desenvolupament de la música en els segles XX i XXI. Ravel, en peces com ‘’la Valse’’ va humanitzar d’alguna manera els conceptes purament sensitius de l’impressionisme amb el seu art càlid, pròxim i honest.

Probablement en les antípodes d’aquestes idees es trobe Dimitri Shostakovich. Els esdeveniments polítics i socials entorn de la seua música només ens descobrixen una part del seu missatge. La seua qualitat sonora i la forma en què modela el so orquestral ens descobrixen la seua personalitat, de vegades d’una manera molt subtil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mostrar más

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba