Festivales

Valoración de Trapezi – Fira del Circ de Catalunya 2014

Trapezi – Fira del Circ de Catalunya ha finalizado su su decimoctava edición el 11 de mayo con gran éxito y se consolida como referente del Circo de Cataluña. En esta edición Trapezi ha logrado nuevos horizontes a partir de una programación basada en el riesgo y los nuevos lenguajes y tendencias. 72 profesionales acreditados de 53 entidades diferentes, 122 artistas, 37 espectáculos y más 80 representaciones han dado forma a esta edición en la que espectáculos como ‘Cabaret Petrificat’ de Escarlata Circus, ‘Marée Basse’ de la Compagnie Sacékripa, ‘Bêtes’ de foire – Pequeño théâtre de Gestas y ‘Rudo’ de Manólo Alcántara han agotado las localidades en algunos de los suyos pases.

 

Avui a la nit clourà amb èxit la 18a edició de Fira Trapezi, amb la direcció artística de Jordi Gaspar per tercer any consecutiu. Del 8 a l’11 de maig la ciutat de Reus ha acollit 100.000 visitants aproximadament els quals han pogut gaudir de 37 espectacles en el marc d’una programació que aposta per obrir les arts del circ a nous horitzons, a partir d’un programa que incorpora cada cop més disciplines i nous llenguatges, riquesa de gèneres i treballs en espais no convencionals. La Fira del Circ de Catalunya és a dia d’avui una plataforma de presentació de noves produccions i de difusió d’espectacles internacionals per a tots els professionals. Trapezi, però, és també un magnífic laboratori per companyies emergents que ens acosten a treballs innovadors, arriscats i creatius. Totes les propostes i activitats paral·leles de la Fira s’han desenvolupat durant aquests 4 dies amb normalitat en tots els escenaris, tant en carrer com en sala.

La intensa programació de Trapezi ha donat moltes sorpreses al públic i als professionals, el canvi d’ubicació de l’espectacle inaugural i els Cabarets nocturns de La Palma al Parc de Sant Jordi ha resultat un èxit rotund, aquesta iniciativa ha permès allotjar durant els moments d’espectacle una major quantitat de gent, amb una ocupació mitjana d’entre 2.200 persones diàries. 7 funcions del total de 80 realitzades han exhaurit les seves localitats corresponents als espectacles Cabaret Petrificat d’Escarlata Circus, Marée Basse de la Compagnie Sacékripa, Bêtes de foire – Petit théâtre de Gestes i Rudo de Manólo Alcántara. Destacar també l’èxit de Dona’m una pista, l’acompanyament dels processos de creació de joves companyies i la mostra i exhibició d’aquests procediments reafirma l’interès de la Fira per apostar per nous formats, noves disciplines, noves tendències i arriscar en creació contemporània.

Jordi Gaspar ha volgut dedicar la divuitena edició de la Fira Trapezi a Ricardo Gallardo, un artista i professor de circ mort ahir en un accident de tràfic. Els alumnes del Covador han decidit anul·lar l’activitat prevista per avui a les 16:30h al Pati IES Baix Camp.

Pelat de Joan Català, Rudo de Manolo Alcántara i Indomador de Quim Girón són alguns dels espectacles catalans amb més projecció internacional segons el públic i els professionals, comentava Gaspar a la trobada amb els periodistes d’aquesta tarda. A nivell internacional, Bêtes de foire – Petit théâtre de gestes i Funambul de Pierre Deaux són els espectacles que han causat més interès. «Molt bona sensació tan de públic com de professionals i companyies, l’organització creiem que ha estat un èxit i que hem recuperat el que en els darrers anys havíem perdut» afirmava el director artístic. «Risc en programació i bones reaccions del públic, no podem estar més satisfets» finalitzava Gaspar.

En aquesta 18a edició del Trapezi s’han acreditat 72 professionals -de 53 entitats-, 46 més que l’any passat, un èxit que reafirma l’interès dels professionals per les arts circenses i que fa evident la implicació i inversió d’aquest darrer any per part de la organització per fer créixer aquest pilar indispensable de la Fira, creant sinergies entre experts de les arts del circ i els artistes, i promovent la contractació d’artistes catalans a l’estranger. «Un 200% més de professionals acreditats respecte el 2013, hem recuperat la fira internacional que era Trapezi» ha afirmat el director artístic durant la roda de premsa a Cal Massó. Totes les activitats realitzades a nivell professional de Trapezi 2014 han finalitzat amb èxit: des de la trobada exclusiva per a professionals que es va realitzar ahir a Can Rofes, fins a la presentació de la web circat.cat i el projecte internacional «Autopistas: Circus Disseination» on hi van assistir prop d’una quarantena de persones. El col·loqui sobre la «Dramatúrgia en els espectacles de circ» també va congregar a professionals interessats que van participar activament a la sessió.

Mostrar más

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba