Convocatorias

Convocatoria de la beca DespertaLab 2015

La Nau Ivanow y aPortada Comunicación organizan la Beca Desperta con la voluntad de apoyar la creación teatral más joven y fresca, ofreciendo un espacio con las condiciones técnicas necesarias para la creación, producción y exhibición de una obra de teatro, así como los recursos necesarios para la difusión y comunicación del proyecto. La Beca Desperta se enmarca dentro del Área de Apoyo a la Creación de la Nau Ivanow, especializada en artes escénicas y que cubre todas las fases del proceso de creación. La Beca Desperta quiere contribuir a la entrada de los jóvenes creadores a las redes de difusión artística profesionales, a través del establecimiento del marco adecuado para la creación y desarrollo de un proyecto escénico y el contacto tanto con el público como con los programadores. Más allá de ofrecer los recursos para la puesta en marcha de un espectáculo, desde la creación hasta la difusión, la Beca Desperta ofrece una experiencia formativa a los jóvenes creadores, que les aporte recursos y habilidades necesarias para futuros retos profesionales, incidiendo en el proceso de creación y producción, la exhibición y la comunicación. Se trata de potenciar la vida del proyecto más allá de la Nau Ivanow.

 

Obert el període d’inscripció per la primera edició del Cicle de creació escènica DespertaLab.

En aquesta ocasió, la Nau Ivanow, a través de la seva beca Desperta en col·laboració amb aPortada, i la Sala Atrium, mitjançant el cicle Atrium Lab, s’uneixen per transformar-los conjuntament en la primera edició del Cicle de creació escènica DespertaLab, amb l’objectiu de donar suport a la creació teatral més activa i emergent. A través d’aquest cicle, es posa a l’abast dels artistes i companyies l’espai i les condicions tècniques adients per a la creació, la producció, la comunicació-difusió i l’exhibició d’una obra teatral.

L’objectiu del cicle és donar suport als creadors i companyies en el procés de creació de les seves obres i contribuir a la seva entrada en les xarxes professionals de difusió i exhibició artística. Més enllà de donar els recursos per a la projecció d’un espectacle, des de la seva creació fins a la difusió, ofereix una experiència formativa que els doni els recursos i les habilitats necessàries per a futurs reptes professionals, tot incidint en el procés de creació i producció, la comunicació i l’exhibició. Es tracta, doncs, de potenciar la vida del projecte més enllà de la creació.

Destinataris

El projecte s’adreça a creadors i col·lectius professionals o en vies d’inserir-se en la professionalització, de fins a 35 anys. En el cas dels col·lectius i les companyies s’haurà d’establir un responsable del projecte. Tant el responsable, com almenys el 60% dels integrants han de situar-se per sota de l’edat límit. La beca es dirigeix a artistes amb projectes originals i inèdits, i es valorarà especialment la innovació i solidesa del projecte. Les obres poden ser muntatges de textos clàssics o contemporanis, de nova dramatúrgia (originals o adaptacions) o de creació col·lectiva, i han de trobar-se en disposició de ser muntats i presentats públicament i específicament en les condicions de la Sala Atrium de Barcelona.

Dotació:

S’ofereixen 3 premis. Tots tres tenen la cessió durant 4 setmanes d’una sala d’assaig a mitja jornada a la Nau Ivanow; 10 dies de presentació de l’obra al públic a la Sala Atrium de Barcelona.; l’accés al Viver de Creadors de la Nau Ivanow per dur a terme les tasques de producció; el suport a la companyia beneficiària en el contacte amb programadors que puguin acollir l’espectacle a les seves sales; la comunicació i difusió des del departament de comunicació de la Sala Atrium i d’aPortada del cicle i de l’espectacle, i la formació de l’agència aPortada en comunicació estratègica en la importància de la comunicació a l’hora d’afrontar un projecte teatral (media training, presentació, sessió de gràfics, invitació premsa, gestió d’entrevistes, reportatges, agendes, etc.). A més, el primer premi rebrà una dotació econòmica de 2.000€ i el segon, de 1.000€.

Criteris de valoració

La comissió valorarà els projectes en funció de la seva originalitat i el valor artístic i impacte, així com per la seva viabilitat tècnica i la trajectòria professional de l’artista o col·lectiu.

Resolució

El veredicte de la comissió es farà públic el 12 de gener de 2014.

Les bases íntegres de DespertaLab es poden consultar a la pàgina web:

www.nauivanow.com

Mostrar más

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba