En cartel

‘Hostiando a M’ de Agnés Mateus en el Antic Teatre de Barcelona

Agnés Mateus presenta del 20 al 23 de noviembre en el Antic Teatre de Barcelona ‘Hostiando a M’, un espectáculo sobre la violencia actual cuyo estrenó acogió el propio teatro en el Grec 2014 Festival de Barcelona; una coproducción del Antic Teatre y el Festival Escena Poblenou en colaboración con el Grec 2014 Festival de Barcelona.

 

Hostiando a M» és el primer treball com a creadora d’Agnés Mateus, perfomer i artista multidisciplinar que ha treballat amb el Col·lectiu General Eléctrica, Roger Bernat, Rodrigo García i Juan Navarro. En aquesta ocasió Agnés Mateus ha treballat amb la col.laboració de l’artista Quim Tarrida. L’espectacle, que es podrà veure a l’Antic Teatre del 20 al 23 de novembre, va ser la gran revelació de la programació de «L’Antic Teatre al GREC 2014», amb gran èxit de crítica i públic en la seva estrena. ‘

‘Hostiando a M’, d’Agnés Mateus, és un espectacle que ens parla sobre la violència actual a tots nivells: la violència quotidiana, la violència institucional, la policial, la de gènere, entre d’altres. Parteix de la voluntat de la creadora de portar a l’escenari els temes reals que afecten a la gent, que realment passen al carrer, amb noms i cognoms de víctimes contemporànies que tothom pot conèixer. Una proposta de lluita contra l’anestèsia de la societat davant de totes les injustícies econòmiques i socials, i sobretot una voluntat d’eliminar aquesta anestèsia dels escenaris actuals, on cada cop és més difícil veure creacions amb to polític i reivindicatiu.

Agnés Mateus presenta aquest espectacle en forma de «cabaret amb serra elèctrica» on trasllada el seu activisme a una cadena d’accions a l’escenari, per esdevenir un espectacle del tot explosiu.

Sinopsi

Encara em resulta estrany que entreu i mireu un espectacle des de la vostra cadira. La realitat és a dins o fora ? Disparar. Disparar per la boca. Disparar amb les mans. Disparar fins a dins del cor.

Tristor. Disparar. Ràbia. Tendresa. Disparar. Vida. Música. Disparar. Possiblement parlarem de nosaltres mateixes i riurem fort, potser sense saber perquè. Possiblement obrirem forats a les parets pel gust de llepar-nos la suor… al carrer les coses s’estan posant lletges i aquí dins…. potser també. Música per amanir tot això. Soroll que no ens deixa escoltar el que diu una noia que ens mira i obre la boca. Ho podreu gravar en directe i mirar-ho de veritat guardats a casa. Potser us arribarà més endins si no em teniu al davant.

Frases que me gustan y que he copiado de unos cuantos sitios.

Mantengo una relación complicada con la realidad. Estamos inmersos en un Festival de Problemas. Lo de disparar no es más que una rutina, una serie de pasos que siempre se repiten. Cuando los circuitos del cerebro están prendidos, los circuitos de la violencia están apagados. Disparar un arma de fuego provoca las mismas reacciones químicas en el cerebro que un beso apasionado. Tener predisposición para el odio. La naturaleza no nos ayuda, però la cultura tampoco nos ha salvado. Pensar en positivo para aliviar el dolor produce el efecto contrario. El amor es un autoengaño que no debe dejar de existir.

Frases nuestras de cada día, dánoslas señor.

Mostrar más

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba