En cartel

La nova selecció d’espectacles de la Xarxa Alcover 2022-23

Un any més la Xarxa Alcover continua amb la seva tasca de difusió d’espectacles en llengua catalana amb l’objectiu de donar visibilitat, reconeixement i organitzar gires per tot el territori de parla catalana. S’han seleccionat 10 dels millors espectacles de les Illes Balears, Catalunya, País Valencià i Andorra, que compleixin criteris com ser d’autoria contemporània i de format petit i mitjà, sempre escrits en llengua, tant convencionals com no convencionals. A més, pensant en tots els públics, sempre s’escull un espectacle familiar de cada territori. Una vegada seleccionats, la Xarxa Alcover els promociona a les fires professionals i els dona suport quan viatgen fora del mateix territori o s’organitzen gires.

ESPECTACLES DE LES ILLES BALEARS
PARADÍS – EL SOMNI PRODUCCIONS
‘Paradís’ de El Somni Produccions és una obra basada en el format de ‘road movie’ i contada a quatre veus. El més revolucionari de tot és que és una història contada per un sol actor, en Sergio Baos, qui desenvolupa els quatre personatges des de quatre punts de vista diferents. Autor i actor fusionats en una única veu.
«Quantes vegades hem sentit que les illes són un paradís? No hi ha dubte que ho són. Belles en els seus paisatges, captivadores en el seu entorn, tenen platges d’aigües cristal·lines, aigües turqueses fotogèniques com no hi ha unes altres. Però no tothom que viu en aquest paradís pot gaudir dels plaers de la vida vacacional.»

NUA, RADIOGRAFÍA D’UN TRASTORN – ANN PERRELLÓ I TEATRE PRAL. DE PALMA
NUA (Radiografia d’un trastorn) és una interessantíssima obra que reflexiona sobre els trastorns alimentaris i sobre la pressió estètica. Una coproducció de Teatre Principal de Palma i l’Ann Perelló, ens trobem amb un monòleg amb tocs d’humor i amb diàlegs amb el públic. L’actriu situa al públic al límit entre la ficció i realitat, en un joc escènic entre cinc vàters, una webcam i tot d’elements audiovisuals que ens portaran a viatjar amb la protagonista per a comprendre com se sent des de dins viure el malson dels trastorns de conducta alimentari.
«Tornar a casa, després d’anys de viure fora, i descobrir-te amb els fantasmes dels quals vas fugir. O podríem dir més aviat, el monstre, quan es tracta d’un trastorn d’alimentació»

POI – CIA D’ES TRO
POI de Cia. D’Es Tro respon a una cerca física de malabars i manipulació, però també a una recerca artesana respecte a la construcció de baldufes que jo mateix disseny i construeixo. Aquesta exploració de diferents tipus de fustes, formes i puntes de suport m’ha permès la creació de baldufes personals i especials com per exemple una de les baldufes més grans del món llançada per una sola persona amb un pes de 45 kg que jo mateix llanço amb una corda de més de 15 metres.
«Un personatge atrapat des de la infància per l’efecte giroscòpic de la seva baldufa. Un viatge d’embolics i girs que ens transporta el joc, un dels estats més importants de la vida.»

ESPECTACLES DE CATALUNYA
LA DONA DEL TERCER SEGONA – TEATRE NU
Teatre Nu ens porta el monòleg d’una dona parlant als seus veïns i demanant-los un favor incòmode i difícil de concedir. Escrit per Víctor Borràs Gasch i dirigit per Ivan benet, amb ‘La dona del tercer segona’ el públic es farà preguntes, preguntes potser sense resposta, i els explicarà una història que atrapa.
«A l’escala hi ha una reunió. La dona del tercer segona no sol assistir a aquestes reunions, però avui creu que hi ha de ser; per això ha hagut de plegar abans del súper on treballa. Ha de contar una cosa important a les veïnes i veïns. Ha de demanar un favor incòmode, difícil de concedir. Un favor relacionat amb l’estigma que arrosseguen les persones amb alguna malaltia mental.»

IAIA – MAMBO PROJECT
Iaia de Mambo Project és un obra de teatre documental i multidisciplinar on el públic entrarà al menjador de casa la iaia per reconstruir i reviure els seus records. L’objectiu és oferir un altaveu a les vides de les iaies mitjançant els seus testimonis captats en videotrucada. Un espectacle on conviuen passat i present per conèixer i entendre la història de les nostres iaies.

MIRANIUS. L’AVENTURA D’HABITAR EL MÓN – DE_PAPER
Miranius. L’aventura d’habitar el món de De_Paper va estar l’espectacle familiar guanyador de la darrera edició del Premi Xarxa Alcover de la Mostra d’Igualada i, per tant, serà el representant de teatre familiar de Catalunya per a l’edició 2022-2023 de la Xarxa Alcover.
MIRANIUS és la història d’un paisatge. Un paisatge on cada animal, cada arbre, cada pedra o cada meandre del riu hi té el seu encaix, i com si es tractés de peces d’un tàngram , amb cada moviment fan néixer noves figures, noves realitats. També és un espectacle sobrUn espectacle on conviuen passat i present per conèixer i entendre la història de les nostres iaies.

ESPECTACLES DEL PAÍS VALENCIÀ
LA TEUA MÀ EN LA MEUA – L’OM IMPREBÍS
Escrita per Carol Rocamora i dirigida per Santiago Sánchez, ‘La teua mà en la meua’ és una obra que tracta dels últims anys de vida d’Anton Chejov i de la seva relació amb l’actriu principal del Teatre de l’Art de Moscou, Olga Knipper.
En només sis anys van mantenir una intensa relació, però les circumstàncies els van fer estar molt allunyats. En aquest temps es van creuar ni més ni menys que 412 cartes. A través d’aquestes cartes, Carol Rocamora no sols reconstrueix la història d’amor de dos éssers plens de sensibilitat que s’anhelen, s’estranyen i se senten, sinó que, a més, assistim als moments de creació d’una de les companyies de teatre més importants de l’últim segle, el Teatre de l’Art, amb Stanislavsky al capdavant.

NIMES – CIA. FIL D’ARENA
Nimbes de Cia. Fil d’Arena és un espectacle multidisciplinar i intergeneracional, interpretat per dones d’entre 4 i 70 anys. L’obra tracta de l’herència, del llegat invisible que ens transmitim d’unes a altres. D’abraçar, transformar i deformar la tradició que habita els nostres cossos.
Una respiració conjunta que ens impulsa i ens fa més poderoses. Nimbes parla de dones fortes que no tenen un altre remei que ser-ho; de germanes, companyes, amigues, mares, mestres i filles que teixeixen xarxes resistents per a sostenir-se unes a d’altres.

BUH! – TEATRE DE L’ABAST – LA FAM PRODUCCIONS
Prenent com a referent els relats de Charles Dickens, Buh! De Teatre de l’Abast i la Fam Produccions, un musical contemporani amb titelles en què els nens i les nenes gaudiran amb el millor ritme, una escenografia sorprenent, música original i coreografies arriscades.
Buh! conta la història d’Eva, una nena intel·ligent i divertida que no s’emporta massa bé últimament perquè passa molt de temps sola a casa.

ESPECTACLE D’ANDORRA
QUATRE DONES I EL SOL – FUNDACIÓ ESCENA NACIONAL D’ANDORRA
‘Quatre dones i el sol’ és una producció de l’ENA que es basa en la història de quatre dones intenten sobreviure entre secrets, aparences i un neguit, la llibertat. L’obra manté el text original del dramaturg Jordi Pere Cerdà i està ambientada en un entorn rural en què el passat esgarrapa per dins les aparences amb secrets que no s’expliquen i errors que no es volen repetir. Per això, Roger Casamajor ha despullat l’obra per treballar-la des de la paraula.

Mostrar más

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba